TRAVEL & WINES

Produse

Pastele proaspete Don Camillo se fac remarcate prin gust intens și aromă extraordinară, pentru a satisface și cele mai creative preferințe culinare ale oricărui gurmand. Calitatea constantă a pastelor noastre este asigurată prin fiecare etapă de producție: depozitarea materiei prime, manipulare, mixul perfect al ingredientelor în funcție de rețetă pentru a asigura procentajul între proteină (gălbenușul de ou) și tipul de făină potrivită, uscare.
Tamburii de întindere a foii de aluat și tamburii de tăiere sunt selectați din materiale diferite, în funcție de tipul de paste pe care dorim să le obținem: spaghetti, tagliatelle, maccheroni, fusilli, penne. Pastele Don Camillo trafilate în bronz sunt ideale pentru rețetele cu sos. Această metodă de producție tradițională conferă pastelor rugozitate și porozitate distincte ce permit sosului să fie absorbit de paste, garantând în același timp reușita preparării ”al dente”, specifică pastelor artizanale italienești.

Spaghetti

Poate cele mai renumite paste tradiționale italiene, spaghetti sunt pastele cilindrice de diferite dimensiuni și formă cilindrică. Istoria le plasează în vremea Imperiului Roman și este foarte posibil ca primele spaghetti să fi fost pregătite în Sicilia antică.

Tagliatelle

Pastele late au o mare diversitate de dimensiuni și pot fi folosite la o mulțime de rețete printre care cele cu sos ragu, dar și la supe.

Maccheroni

Macaroanele sau maccheroni sunt unele dintre cele mai populare paste din lume. Forma lor tubulară le face foarte potrivite pentru rețetele cu sosuri de brânză.

Fusilli

Forma spiralată pe care o au fusilli, pastele ce provin din sudul Italiei, le face ideale pentru diversele tipuri de sosuri.